Deila na penaltymisser Jutglà: Vanaken is de nummer één, hij beslist wie trapt

Deila na penaltymisser Jutglà: "Vanaken is de nummer één, hij beslist wie trapt"

10-11-2023 10:16
11

Club Brugge won donderdag met 2-0 van het Zwitserse Lugano in de Conference League. Na afloop was coach Ronny Deila tevreden met de zege. De Club Brugge-coach ging kort in op de penaltymisser van Ferran Jutglà.

Volgens Deila was er te weinig vertrouwen aan de bal in de eerste helft. "We liepen niet over van vertrouwen, maar de jongens hebben hard gewerkt", klinkt het bij Deila in Het Nieuwsblad. "In de tweede helft kwamen onze kwaliteiten meer tot uiting. Misschien willen de jongen het wel iets te graag", voegt de Club-coach toe.

Ferran Jutglà eiste de tweede penalty op maar miste, waarop sommige ploegmaats hun ongenoegen uitten. Deila wil de situatie niet groter maken dan nodig. "Hans Vanaken is de nummer één, hij beslist wie er zal trappen. Ferran was ontgoocheld dat hij miste en zo hoort het ook. Thiago scoorde zijn strafschop wel, dat was dan weer goed", zegt Deila.

Zondag staat de derby tegen Cercle Brugge op het programma. Volgens Deila moet Club zondag bevestigen. "Deze zege heeft een positief effect richting Cercle. We moeten bevestigen en tonen dat wij de betere ploeg zijn", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.