Vanhaezebrouck (Gent) over de omstandigheden in IJsland: “UEFA niet aan gedacht”

Vanhaezebrouck (Gent) over de omstandigheden in IJsland: “UEFA niet aan gedacht”

08-11-2023 22:32
8

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt vooruit op de Conference Leaguematch tussen KAA Gent en Breidablik. De Buffalo’s gaan op bezoek in IJsland en spelen later op de avond. Vanhaezebrouck vraagt zich hardop af of dit wel verstandig is.

Vanhaezebrouck geeft aan dat het koud wordt in IJsland tijdens de match tussen Breidablik en Gent. “Er staat een tent boven het veld. Wanneer de match start, is dat beton. De mensen hier kunnen daar niets aan doen. Het is gewoon de tijd van het jaar. In november loop je hier dat risico”, citeert Het Nieuwsblad Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck vraagt zich af waarom Gent en Breidablik niet eerder op de dag kunnen spelen. “Er is geen verwarming. De kans dat het hard vriest als je laat speelt, is veel groter dan wanneer je bij daglicht speelt. Daar heeft de UEFA blijkbaar niet aan gedacht”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck weet dat een bevroren veld de kans op blessures vergroot bij Gent en Breidablik, Vanhaezebrouck deelt dat een bevroren veld vroeger de normaalste zaak van de wereld was. “Wij speelden in de modder, op keiharde velden. Die mannen nu hebben een luxeleventje: veldverwarming, perfecte grasmatten”, besluit Vanhaezebrouck.