Antwerp is dichte getuige van record: Pepe zet zich bij in CL-geschiedenisboeken

Antwerp is dichte getuige van record: Pepe zet zich bij in CL-geschiedenisboeken

08-11-2023 14:00

Royal Antwerp FC staat ook na vier speeldagen nog steeds met lege handen in de Champions League. Op het veld van FC Porto streedt de landskampioen voor wat het waard was, maar ging het met 2-0 ten onder. Een record is die 0 op 12 gelukkig niet, maar Pepe kopte zich dinsdagavond wél in de geschiedenisboeken.

De Portugese mandekker draait nu al 23 jaar mee op topniveau, maar er lijkt geen sleet op te komen. Ook tegen de snelle aanvallers van Antwerp liet hij zich nauwelijks verrassen. In de blessuretijd zette Pepe de kers op de taart door zelf de 2-0 aan te tekenen. Op een hoekschop troefde hij Zeno Van den Bosch (de helft zo oud) af.

Die treffer heeft een plaatsje gekregen in de geschiedenisboeken van de Champions League. Pepe heeft zich immers tot oudste dolepuntenmaker ooit gekroond op het kampioenenbal. Met zijn 40 jaar en 254 dagen op de teller verpulvert hij het vorige record van Francesco Totti. De legende van AS Roma was 'slechts' 38 jaar toen hij in november 2014 raak schoot op het veld van CSKA Moskou.

Ook Antwerp had trouwens ei zo na een nieuwe standaard gezet, niet met ouderdom maar dankzij jeugdigheid. Bij afwezigheid van Toby Alderweireld kreeg Arthur Vermeeren de aanvoerdersband om de arm. Met zijn achttien lentes werd zo de op één na jongste kapitein ooit op het kampioenenbal.