Guardiola over Doku: Er zijn zoveel wedstrijden, Jérémy kan niet alles spelen

Guardiola over Doku: "Er zijn zoveel wedstrijden, Jérémy kan niet alles spelen"

07-11-2023 12:26
1

Dinsdagavond neemt Manchester City het op tegen het Zwitserse Young Boys in de groepsfase van de Champions League. Jérémy Doku is dé man in vorm bij The Citizens en dus werd Pep Guardiola tijdens zijn persconferentie meermaals bevraagd omtrent de Rode Duivel. Het is mogelijk dat Doku niet zal starten tegen Young Boys.

Guardiola zelf is naar eigen zeggen erg onder de indruk van de prestaties van de Rode Duivel. “Jérémy op links dat was tot nu toe ‘wauw’”, klinkt het. “Hij is nog zo jong, kan op links en rechts uit te voeten, iets wat ik niet bij al te veel spelers zie. Hij stuwt ons naar een hoger niveau en ik kijk ernaar uit om hem de komende jaren stappen te zien zetten om nog een betere speler te worden”, klinkt het op de officiële kanalen van de club.

Al bestaat de kans dat Doku niet zal starten tegen Young Boys. “Er zijn ‘duizend miljoen’ wedstrijden. Jérémy kan niet elke wedstrijd spelen, Jack (Grealish) kan niet elke wedstrijd spelen, Foden speelde afgelopen wedstrijd niet”, zegt Guardiola. “Ik heb altijd geroteerd met mijn spelers. Ik ben geen fan van steeds dezelfde basiself. Ik wil dat mijn spelers zich gestimuleerd voelen om te presteren door hen regelmatig speeltijd te geven”, voegt de City-manager toe.

Mogelijk kan City geen beroep doen op topspits Erling Haaland. De Noor ondervond afgelopen weekend last aan de enkel tegen Bournemouth, waarna hij aan de rust in de kleedkamer bleef. “Ik weet niet of hij zal spelen. Hij zei gisteren zich beter te voelen, maar ik wacht af wat de dokter zeggen”, klinkt het bij Guardiola.