Vandenbempt na Antwerp-Genk: Net als in titelwedstrijd benadeeld door arbitrage

Vandenbempt na Antwerp-Genk: "Net als in titelwedstrijd benadeeld door arbitrage"

06-11-2023 15:51
17

Peter Vandenbempt blikt terug op de kraker in de Jupiler Pro League tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk. Op De Bosuil wist The Great Old met 3-2 te winnen van Genk, namens Antwerp kwam Michel Ange Balikwisha twee keer tot scoren, eenmaal wist spits Vincent Janssen het net te vinden. Bij Genk scoorden Andi Zeqiri en Daniel Muñoz in de absolute slotfase.

Vandenbempt is erg te spreken over de match tussen Antwerp en Genk. “Een uitstekende topper tussen twee ploegen die wilden voetballen. Racing Genk voetbalde niet veel minder dan Antwerp, alleen gaf het veel te makkelijk kansen en doelpunten weg”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt meent dat Genk zowel in de titelmatch vorig jaar als afgelopen zaterdag benadeeld werd door de arbitrage. “Net als in die memorabele titelwedstrijd werd Genk benadeeld door de scheidsrechter, maar Antwerp haalde wel een goed niveau”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt is ook lovend over de voorhoede van Antwerp. “Adembenemend hoe Michel Ange Balikwisha over het veld fladderde. Hij had er 5 kunnen maken. Vincent Janssen was weer die stalen kapstok waar Antwerp zijn spel aan ophangt”, besluit Vandenbempt.