Newcastle zet sterke vorm door wint van Arsenal en invaller Trossard

04-11-2023 21:03
2

Arsenal heeft zaterdagavond op bezoek bij Newcastle United voor de tweede keer in één week een wedstrijd verloren. Nadat The Gunners midweeks al uit de League Cup werden geknikkerd, bleek ook het sterk draaiende Newcastle te sterk. Anthony Gordon maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De ploeg van manager Mikel Arteta, die woensdag met 3-1 onderuit ging bij West Ham United, wist vooraf al dat het bezoek aan Newcastle taai zou worden. The Magpies versloegen dit seizoen al Paris Saint-Germain in eigen huis, terwijl er deze week ook op Old Trafford van Manchester United werd gewonnen.

De eerste helft kende niet al te veel hoogtepunten. Gabriel Martinelli werd nog wel gevaarlijk en testte Newcastle-doelman Nick Pope met een schot van afstand. Even daarvoor leek de vlam in de pan te slaan, toen Kai Havertz een harde overtreding maakte op Sean Longstaff. De Duitser bleef een rode kaart bespaard, en kreeg geel.

Een kwartier na rust viel de 1-0 voor Newcastle. Anthony Gordon nam de treffer voor zijn rekening. De VAR had heel lang nodig om te bepalen of het doelpunt wel geldig was, aangezien niet goed duidelijk was of Gordon buitenspel stond. Ook leek Joelinton even daarvoor een overtreding te hebben gemaakt. Na een paar minuten spanning op St. James' Park werd het doelpunt goedgekeurd.

Arsenal, dat aanvallend niet al te veel klaar wist te spelen, kwam die klap niet meer te boven. Leandro Trossard kwam nog in de 79e minuut als invaller het veld binnen, maar De Rode Duivel kon het verschil niet maken. Door de nederlaag staan The Gunners nu derde, met drie punten minder dan koploper Manchester City. Tottenham Hotspur, de huidige nummer twee, speelt aanstaande maandag de thuiswedstrijd tegen Chelsea.