Vanderbiest na ontslag Defour bij Mechelen: In voetbal maak je weinig vrienden

Vanderbiest na ontslag Defour bij Mechelen: "In voetbal maak je weinig vrienden"

03-11-2023 15:29

Frederik Vanderbiest, de nieuwe interim-trainer van KV Mechelen, blikt terug op het ontslag van Steven Defour bij Malinwa. Vanderbiest baalt stevig van het ontslag van Defour, maar beseft dat Mechelen vooruit moet.

Vanderbiest gaat nu voor de derde keer in twee seizoenen als interim-trainer fungeren. “Ik zat hier niet op te wachten, in het voetbal maak je weinig vrienden, maar met Defour vertrekt er een goede collega en vriend. Ik neem nu over voor de club en de fans, niet voor mezelf”, citeert Sporza Vanderbiest.

Vanderbiest vertelt verder dat hij het ontslag van Defour bij Mechelen niet aan zag komen. "Als er gesprekken plaatsvinden tussen het bestuur en de coach, dan weet je dat dat niet is om over het weer of het avondeten te praten. Maar nee, ik had het niet verwacht”, besluit Vanderbiest.

Vanderbiest en Mechelen staan zondag tegenover het Standard van hoofdtrainer Carl Hoefkens. Malinwa gaat op bezoek op Sclessin. Standard staat op dit moment achtste met zestien punten. Mechelen staat veertiende met elf punten.