Olaigbe kijkt ex-club Anderlecht in de ogen: Lavia was de grootste naam

Olaigbe kijkt ex-club Anderlecht in de ogen: "Lavia was de grootste naam"

03-11-2023 09:16
4

Op speeldag 13 van de Jupiler Pro League staan Cercle Brugge en RSC Anderlecht tegenover elkaar. Voor Kazeem Olaigbe wordt dat een bijzondere ontmoeting. De aanvaller van Cercle genoot een groot gedeelte van zijn opleiding bij de Brusselaars en komt nu voor het eerst tegen hen uit in wedstrijdverband.

Tot een viertal jaar geleden liep Olaigbe nog rond op Neerpede. Nadien koos hij voor een vervolg bij Southampton FC. In Engeland wist hij nooit door te breken bij het eerste elftal, waarna Cercle Brugge hem deze zomer oppikte. Sindsdien steekt Olaigbe zijn neus nadrukkelijk aan het venster, in de eerste plaats bij de Belgische beloften. In de voorrondes voor het EK van 2025 maakte hij al drie bepalende doelpunten. Ook bij Cercle begint het te vlotten, getuige zijn 0-2 op het veld van KV Mechelen. Opvallend: zowel bij de Jonge Duivels (drie keer) als bij De Vereniging (zes keer) wordt Olaigbe voorlopig enkel gebruikt als invaller. In het bekerduel met SV Zulte Waregem mocht hij wel eens starten.

Mogelijk ligt in die hoedanigheid als wisselspeler ook een belangrijke rol voor hem weggelegd tegen Anderlecht. Dat wordt sowieso een speciaal duel voor hem. "Ik heb er toch negen jaar gespeeld, tussen mijn achtste en mijn zeventiende", vertelt Olaigbe aan Het Laatste NieuwsUiteraard heeft de aanvaller er veel geleerd. "Roel Clément is de trainer die de grootste impact op mijn ontwikkeling heeft gehad. Op Neerpede heb ik geleerd om het technische aspect beter te beheersen", klinkt het lovend.

Op z'n zeventiende koos Olaigbe dan voor een avontuur over het Kanaal. Die passage bij Southampton heeft zijn palet vervolmaakt. "In Engeland heb ik dan weer geleed om te knokken", geeft hij aan. Bij Anderlecht deelde Olaigbe nog de kleedkamer met enkele (toekomstige) kleppers. "Van mijn generatie was Roméo Lavia de grootste naam, maar ik heb ook nog samengespeeld met Mario Stroeykens en Zeno Debast." De kans is groot dat Olaigbe die laatste twee zondag tegen het lijf loopt.