Na Chelsea nu Cyprus voor Musonda: Ik wil gewoon weer voetballen

Na Chelsea nu Cyprus voor Musonda: "Ik wil gewoon weer voetballen"

02-11-2023 23:05
1

Hij was één van de grootste Belgische talenten ooit en trok al op jonge leeftijd richting het buitenland, maar een doorbraak van Charly Musonda Junior kwam er nooit. Bij Chelsea kon hij de verwachtingen nooit inlossen en blikt hij nu terug op zijn periode bij die club.

Musonda was ook in de jeugdopleiding van Chelsea een uitblinker en kreeg in het seizoen 2017/2018 zelfs enkele wedstrijden om zich te tonen. Toch kwam die doorbraak er niet. Bij The Athletic legt Musonda uit hoe dat komt.

"Eden Hazard begon dat seizoen geblesseerd en Pedro was geschorst. We hadden niet veel flankaanvallers en dus lagen er kansen om te spelen, maar ik heb gewoon nooit mijn kans gekregen", zegt hij. "Het is niet dat ik mijn kans kreeg en ze niet gegrepen heb. Dat gevoel heb ik niet. Dat is frustrerend", klinkt het.

Musonda werd uitgeleend aan verschillende clubs, waaronder Celtic en Vitesse, maar kreeg te maken met flink wat blessures. Inmiddels speelt de 27-jarige Musonda in Cyprus voor Famagusta, waar hij weer wil genieten. "Ik wil gewoon weer voetballen", besluit hij. "Ze hebben me gezegd dat ik nooit meer zou voetballen en ik weet hoe zwaar die periode was. Ik ben trots op mezelf dat ik toch terug geknokt heb", besluit hij.