Onana kegelt Burnley en Kompany met goal uit beker, Chelsea en Liverpool winnen

01-11-2023 23:03
2

Amadou Onana kegelde Burnley en Kompany uit de beker met Everton. In de wedstrijd om de EFL Cup werd het mede dankzij een doelpunt van de Rode Duivel 3-0. Chelsea won gemakkelijk van Blackburn Rovers en ook Liverpool zegevierde tegen Bournemouth: 1-2.

Everton - Burnley 3-0
Everton kwam al vroeg op voorsprong dankzij Tarkowski. In de tweede helft maakte Onana op corner de 2-0. In het slot van de wedstrijd zorgde de ervaren Ashley Young voor de 3-0 eindstand. Burnley en Kompany liggen aldus al uit de EFL Cup.

Liverpool - Bournemouth 1-2
Als een echte 'nummer 9' was Gakpo in de 31ste minuut als eerst bij de bal nadat het schot van Harvey Elliot nog kon worden gekeerd door doelman Ionut Radu. In de tweede helft bracht een andere Kluivert de spanning terug in de wedstrijd. Na iets meer dan een uur spelen kopte Kluivert uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen, waardoor Anfield even stilviel. Die stilte was van korte duur, want de ingevallen Darwin Nuñez maakte vijf minuten later de 2-1 voor de thuisploeg en zette daarmee de eindstand op het bord.

Chelsea - Blackburn Rovers 2-0
Chelsea had in eigen huis geen kind aan het Blackburn Rovers van manager John Dahl Tomasson. Via Benoit Badiashile en Raheem Sterling stond binnen het uur de 2-0 eindstand op het bord. De overwinning is een welkome opsteker voor Chelsea, dat in de competitie nog geen potten kan breken. Na tien wedstrijden staat de club uit Londen op een teleurstellende elfde plaats.