'FC Barcelona wil shoppen bij Girona na sterke prestaties van Braziliaan Sávio'

'FC Barcelona wil shoppen bij Girona na sterke prestaties van Braziliaan Sávio'

01-11-2023 14:40
2

FC Barcelona houdt de verrichtingen van Sávio in de gaten. SPORT meldt dat Deco, de technisch directeur van de Spaanse grootmacht, zeer gecharmeerd is van de vleugelaanvaller van Girona.

Sávio is tot dusver een van de revelaties bij Girona, dat bezig is aan een ongelooflijke seizoenstart. De Zuid-Spaanse club staat momenteel tweede in La Liga. Sávio kwam in alle elf de gespeelde competitiewedstrijden in actie. Daarin was hij al goed voor drie treffers. Ook leverde hij al vier assists. 

Die prestaties hebben de interesse van Barcelona gewekt, aldus SPORT. De Catalanen zouden naarstig opzoek zijn naar een versterking voor de positie van linksbuiten, daar waar Sávio momenteel hoge ogen gooit bij Girona. De linkspoot geldt als een serieuze target. 'De aanvaller, pas negentien jaar oud, past perfect in het profiel van jonge, kwaliteitsvolle voetballers met het groeipotentieel dat Barça als doel heeft gesteld', zo tekent het medium op. 

Sávio maakt deel uit van de City Football Group, een samenwerkingsverband waarbinnen ook Manchester City, New York City, Melbourne City en het Franse Troyes AC deel uitmaken. Vorig seizoen werd hij gestald bij PSV. Daar wist hij weinig potten te breken. Sávio speelde acht wedstrijden voor de Eindhovenaren. Met slechts twee assists was zijn indruk niet onuitwisbaar.