“Je haalt Schmeichel (Anderlecht) binnen en hij gaat één seizoen spelen”

“Je haalt Schmeichel (Anderlecht) binnen en hij gaat één seizoen spelen”

31-10-2023 15:29
15

Anderlecht overklaste dit weekend gemakkelijk Oud-Heverlee Leuven en blijft dan ook in goede vorm verkeren. De achterstand op Union Saint-Gilloise blijft echter wel vier punten bedragen. La Tribune bekijkt de prestaties van Kasper Schmeichel in het bijzonder. 

Paars-Wit speelt goed en haalt resultaten binnen, maar het panel in La Tribune stelt zich wel vragen bij de vorm van doelman Schmeichel. Voor Philippe Albert "is hij duidelijk niet de Schmeichel van Leicester of het nationale team".

Uiteindelijk leek iedereen rond de tafel akkoord te gaan met Albert. “Kasper Schmeichel is verre van onberispelijk sinds zijn komst”, klinkt het, geciteerd door RTBF. Maar voor Marc Wilmots is het ook niet nodig om 100% negatief te zijn: "Hij kan beter. Maar wat indruk op me heeft gemaakt, is zijn persoonlijkheid en het vertrouwen dat hij in een verdediging kan brengen.

Cécile De Gernier stelt zich vragen. Ze gelooft dat Schmeichel zijn komst naar Anderlecht een eigenaardige beslissing was. "Wat mij stoort is dat hij niet de toekomst is”, merkt de analist op. “Je haalt hem binnen en hij gaat één seizoen spelen, maar hij gaat je niet veel punten opleveren. Oké, hij heeft een geweldige persoonlijkheid, maar je keeper achter hem, die gaat niet spelen.”