Amerikaan moet Westerlo uit degradatiemoeras sleuren: Ik kan enkel beter worden

Amerikaan moet Westerlo uit degradatiemoeras sleuren: "Ik kan enkel beter worden"

31-10-2023 11:13
3

Het zijn donkere dagen voor KVC Westerlo, dat de rode lantaarn om de nek heeft hangen. Na een terugkeer op het hoogste niveau zonder complexen heeft Jonas De Roeck nu flink wat meer katjes te geselen. Vooral aanvallend loopt het een pak stroever. Mogelijk biedt Griffin Yow de oplossing.

De Amerikaan krijgt de laatste weken steeds vaker zijn kans en dat loont ook. Op bezoek bij RWDM zorgde hij in extremis voor de gelijkmaker (1-1), tegen Union Saint-Gilloise leverde Yow een bijzondere assist voor de openingstreffer van Westel. Uiteindelijk mocht dat niet baten (1-3-verlies), maar het is in ieder geval een lichtpuntje in bange dagen. Een basisplek in de Jupiler Pro League, het zorgt voor gezonde zenuwen bij de hoofdrolspeler. "Maar van die zenuwen probeer ik iets positiefs te maken. Ik push mezelf om het beste eruit te halen en de ploeg te helpen", verzekert Yow bij Het Belang van Limburg.

Voorlopig staan er nog maar 107 minuten achter zijn naam, maar het staat in de sterren geschreven dat De Roeck hem de komende weken vaker zal opstellen. Yow kan niet alleen statistieken voorleggen: zijn durf, dribbelvermogen en diepgang zorgen voor meer gevaar in de omschakeling. "In principe kan ik de komende weken alleen maar beter worden", zet Yow zijn kandidatuur nog wat kracht bij.

Voor de 21-jarige vleugelaanvaller gaat het plots snel. Tot een jaar geleden was hij enkel in de Verenigde Staten actief. "Ik heb mezelf niet verrast met mijn prestaties, maar ik heb wel nog veel te leren. Waar loop ik met de bal? Hoe positioneer ik me zonder bal?", somt Yow enkele werkpunten op. Daar zal hij de volgende weken op kunnen focussen tijdens de wedstrijden.