Arsenal wint van Sheffield via hattrick Nketiah en goal Tomiyasu (ex-STVV)

28-10-2023 18:12

Arsenal heeft in de Premier League goede zaken gedaan door met 5-0 te winnen van Sheffield United, de hekkensluiter van de Premier League. Eddie Nketiah had met een hattrick een groot aandeel in de zege. Ook kwam Takehiro Tomiyasu, de oud speler van STVV, tot scoren. Door de overwinning gaan The Gunners over Manchester City, dat nog in actie komt tegen Manchester United, heen.

Arsenal-Sheffield United: 5-0
Vroeg in de wedstrijd zag Gustavo Hamer de keeper te ver voor zijn doel staan en probeerde hij het met een lob, maar de middenvelder vond de goal niet. In de eerste helft waren er weinig kansen te noteren, maar toen was daar Eddie Nketiah voor Arsenal. Declan Rice speelde spits aan in het strafschopgebied, waarna hij de controle bewaart en scoort. Oleksandr Zinchenko kwam vervolgens met een poging voor de 2-0, maar zijn poging werd geblokt door Auston Trusty. Bukayo Saka kwam hierna door aan de linkerkant en vond Gabriel Martinelli, maar de inzet van de Braziliaan wordt gekeerd.

Vlak na rust lijkt Nketiah zijn tweede van de middag te maken en de voorsprong te verdubbelen, maar de VAR leek er een stokje voor te steken. Ben White zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan, maar de scheidsrechter blijft bij zijn beslissing: 2-0. Na een uur spelen is het weer Nketiah die scoort, waarmee hij een hattrick laat noteren. Vanaf 25 meter pegelt de aanvaller de bal hard in de bovenhoek. In de 66e minuut kwam Leandro Trossard het veld in voor Gabriel Martinelli. In de slotfase ging Fabio Veira neer in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter van dienst besloot de bal op de stip te leggen. Viera zelf ging achter de bal staan en faalde niet: 4-0. Diep in blessuretijd zorgde Tomiyasu voor het slotakkoord, door de 5-0 op het scorebord te zetten.