Heynen trekt lessen voor terugmatch in Hongarije: De ruimtes beter zoeken

Heynen trekt lessen voor terugmatch in Hongarije: "De ruimtes beter zoeken"

27-10-2023 13:53 Laatste update: 14:02
2

KRC Genk is nog steeds ongeslagen in haar poule in de Conference League, al bood de thuispartij met Ferencvaros misschien een uitgelezen kans om een flinke stap naar Europese overwintering te zetten. Dat lukte niet: 0-0. Bryan Heynen moet toegeven dat dat een terechte uitslag was.

Terwijl Ferencvaros op de tegenaanval enkele wenkende mogelijkheden onbenut liet, had Genk het lastig om aan kansen te komen. Heynen spreekt dan ook van een "moeilijke avond". "We probeerden wel te voetballen, maar we hadden problemen met de man-op-man-dekking van onze tegenstander", geeft hij toe bij Sporza. ook trainer Wouter Vrancken gaf na afloop van de match aan dat hij Ferencvaros tactisch anders had verwacht.

Die mandekking mag echter geen onoverkomelijk probleem vormen voor een technisch vaardige ploeg als Genk. "Dan moet je de ruimtes beter zoeken en de bal sneller laten gaan, maar dat zal spijtig genoeg iets voor de terugwedstrijd zijn", behoudt Heynen het vertrouwen op een goede afloop. De aanvoerder beseft alvast dat Genk in haar resterende drie groepswedstrijden "vol" zal moeten gaan om een plekje in de top-twee af te dwingen.

Momenteel staan de Limburgers derde in hun groep met vijfde punten, weliswaar evenveel als Fiorentina en Ferencvaros. Door een slechter doelpuntensaldo delven Heynen en co voorlopig echter het onderspit. Binnen twee weken volgt een cruciale opgave, namelijk de verplaatsing naar Ferencvaros. Als Genk daar wint, ziet het er al een pak rooskleuriger uit.