Portugese media: 'Epische Braziliaan, effectieve dribbels en geweldige comeback'

26-10-2023 10:30 Laatste update: 27-10-2023 00:10

Royal Antwerp FC kon helaas niet de eerste punten pakken tegen FC Porto (1-4). In de eerste helft leek daar uitzicht op te zijn, maar dat veranderde snel na rust. VoetbalPrimeur.be dook in de Portugese media om te ontdekken hoe men de match in Portugal zag.

Porto eerste helft de weg kwijt
Desporto AO Minuto zag een bedroevende eerste helft van Porto tegen Antwerp. 'Tegen wat theoretisch gezien de zwakste ploeg in Groep H is, gaf Porto de eerste 45 minuten weg. Sergio Conceição had reden tot ontevredenheid in de rust, zoals hij meteen na de wedstrijd liet weten. De Portugezen begonnen slaperig, lusteloos, zonder intensiteit en ideeën, en betaalden daarvoor een hoge prijs. In de eerste helft strafte Alhassan Yusuf de Portugese ploeg af met een doelpunt in de 37e minuut', aldus Desporto AO Minuto.

Peptalk in de rust
FC Porto-trainer Sérgio Conceição pakte zijn elftal dan ook flink aan na die eerste helft "Ik was boos bij de rust, omdat we niet deden wat we tijdens de week hadden getraind en omdat we toestonden dat de tegenstander zich op zijn gemak voelde in de wedstrijd. We hadden duidelijke taken en die werden niet uitgevoerd, daarom moesten we deze in de rust even herhalen", zei Conceição volgens Futebol 365.

Intense tweede helft
"In de tweede helft waren we agressief zonder bal en met bal, intensiever en ik was tevreden met wat we vanaf dat moment deden", besloot de coach van Porto volgens Futebol 365.

Ongekende comeback
'Een epische comeback. Het was een team dat van verschrikkelijk naar geweldig ging, dat op woensdagavond naar België reisde om de Belgische kampioen te verslaan. De tweede helft van FC Porto was uitstekend en resulteerde in een klinkende overwinning bij Antwerp', schreef Desporto AO Minuto.

Epische Braziliaan
Er was duidelijk één grote uitblinker aan de zijde van Porto. 'Een indrukwekkende tweede helft, met Francisco Evanilson in de hoofdrol, stelde FC Porto in staat om met een ruime overwinning het veld van Antwerp te verlaten. Een episch optreden van de Braziliaan op De Bosuil. Evanilson schitterde op het hoogste niveau en evenaarde een record van Salah en Mbappé', schreef Desporto AO Minuto over de maker van de hattrick.

Belangrijke Taremi ondanks droogstand
Record keek naar de statistieken. 'Mehdi Taremi slaagde er opnieuw niet in te scoren, maar zijn acties gedurende de wedstrijd waren cruciaal. Naast 2 assists won de Iraniër 9 van de 12 duels waaraan hij deelnam, waardoor de verdediging van de gastheren in de war werd gebracht', schreef Record over de spits.

Antwerp in problemen door Portugese dribbels
De ploeg van Mark van Bommel had het erg moeilijk met de dribbelende technici van Porto. 'Gedurende de hele wedstrijd waagde Porto zich aan 26 dribbels en slaagde erin om 14 ervan succesvol af te ronden, met een bovengemiddelde effectiviteit van 54%, wat de Belgen in de problemen bracht', aldus Record.