Vandereycken over nieuwe nederlaag Antwerp: ''Verdedigers, hou je benen dicht''

Vandereycken over nieuwe nederlaag Antwerp: ''Verdedigers, hou je benen dicht''

26 oktober om 07:20
Laatste update: 26 oktober om 09:28

Royal Antwerp FC ging woensdagavond opnieuw onderuit in de Champions League. Dit keer was FC Porto met 1-4 te sterk op De Bosuil. Rene Vandereycken zag dat verdedigers tussen de benen werden gepasseerd en vertelde hoe dat kan.

''Aanvallers mikken bewust tussen de benen van verdedigers door als die een stap zetten, ook Kylian Mbappé scoorde zo tegen Milan'', vertelde Rene Vandereycken over de de tactiek van aanvallers om te scoren aan Het Nieuwsblad.

''Het schot van Evanilson ging door de benen van Soumaïla Coulibaly en werd zelfs nog even gedevieerd. Aanvallers trainen daarop, verdedigers moeten zich zo opstellen dat ze de eerste hoek afschermen, de keeper moet dan de verste hoek verdedigen'', zei de voormalige defensieve middenvelder van KAA Gent, RSC Anderlecht en Club Brugge.

''Als je als verdediger een brede stap zet om het schot af te blokken, staan je benen open en heeft de spits een kans om zo te scoren'', aldus Vandereycken, die uitlegde hoe het komt dat verdedigers gepasseerd worden.

Antwerp staat met 0 punten uit 9 matchen pal onderaan in Groep H van de Champions League. Op dinsdag 7 november is de return tegen Porto.