Nul op negen voor Antwerp, Porto volgt het voorbeeld van Shakhtar Donetsk

25-10-2023 22:54 Laatste update: 23:10
87

In de Champions League bleef Royal Antwerp FC woensdag opnieuw achter met lege handen. Net zoals tegen Shakhtar Donetsk kwam The Great Old op voorsprong voor de rust, maar gaf het de zege in de tweede periode uit handen. Porto haalde het met 1-4.

Na de afstraffing tegen Barcelona en de pijnlijke comeback van Shakhtar Donetsk kreeg Antwerp woensdag een derde kans om punten te pakken in de Champions League. Ditmaal kwam Porto over de vloer op de Bosuil. Van Bommel miste de geblesseerde Keita en dropte Yusuf in de basis. Bij Porto keerde trainer Conceição (ex-Standard) weer even terug naar de Belgische velden.

In de eerste helft liet Porto de bal aan de thuisploeg. Op een gegeven moment had Antwerp 62 procent balbezit. Het deed daar evenwel weinig mee. Lang waren de enige kansjes voor de bezoekers. Butez moest zich evenwel nooit echt onderscheiden.

In de 37e minuut dook Antwerp toch eens op in de zestien van de tegenstander en was het meteen raak. Janssen zet zich goed door en via via belandde de bal voor de voeten van Yusuf. Als een echte spits zette hij Antwerp op voorsprong.

Doelpunt na 38 seconden
Door de achterstand baalde Conceicao als een stekker. De trainer van Porto ging woedend naar binnen en zijn preek tijdens de rust wierp zijn vruchten af. Uitgerekend Vermeeren – die kon terugblikken op een sterke eerste helft – verspeelde de bal. Na 38 seconden in de tweede helft stond de 1-1 op het bord. Evanilson scoorde. Vlak voor de rust was hij nog de geblesseerde Wendell komen vervangen.

Iedereen op de Bosuil vreesde een Shakhtar-scenario. En dat scenario kwam ook uit. Porto duwde het gaspedaal in. Antwerp geraakte niet meer weg van de eigen helft. In de 52e minuut was het al 1-2. Eustaquio trof raak.

Van kwaad naar erger
Antwerp had in de tweede helft echt tijd nodig om adem te komen. Iets voorbij het uur kon de thuisploeg pas een vuist maken. Bijna kwam de 2-2 ook op het bord, maar Alderweireld kopte na een corner op de lat. Daarna ging het op en af, maar het was Porto dat kon scoren. Opnieuw was het Evanilson die raak trof. Ditmaal met een knappe volley.

Na de 1-3 was het duidelijk dat Antwerp aan het kortste eind ging trekken. Met de moed der wanhoop trok het wel nog ten aanval, maar op vijf minuten van het einde tekende Evanilson voor en hattrick. Hij wipte de bal over Butez.

In de stand staat Barcelona aan de leiding met negen op negen. Dan volgt Porto met zes punten. Shaktar telt drie punten. Antwerp staat laatste met nul punten achter de naam.