Vanhaezebrouck (Gent): “Een mentaal probleem dat spelers in hun hoofd steken”

Vanhaezebrouck (Gent): “Een mentaal probleem dat spelers in hun hoofd steken”

25-10-2023 23:46
1

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, vertelt over de huidige gemoedstoestand bij De Buffalo’s. Gent leed afgelopen weekend voor de eerste keer een verlies in de Jupiler Pro league. Vanhaezebrouck vertelt over de mentale en fysieke staat van zijn spelers.

Vanhaezebrouck zag Gent sterk starten in de Jupiler Pro League, maar weet de laatste tijd minder punten te pakken. “Maar dan moet je de lijn wel doortrekken. Of dat iets mentaal of fysiek is? Het is met elkaar gelinkt. De spelers zeggen dat ze moe zijn, maar als je je focus laat zakken eens je op kop staat, dan voel je de vermoeidheid een stuk meer”, citeert Het Laatste Nieuws Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck uit zich kritisch op de mentaliteit van zijn spelers bij Gent. “Het is een mentaal probleem dat de spelers in hun hoofd steken. ‘De opwarming is te zwaar, de sprintjes komen te snel na elkaar.’ Dat zit gewoon in het hoofd. Hopelijk heb ik dat er weer uitgekregen”, besluit Vanhaezebrouck.

Gent neemt het donderdagavond op tegen het IJslandse UMF Breiðablik in de Conference League. Gent staat op dit moment aan kop in Groep B van de Conference League. Na twee gespeelde matchen staan De Buffalo’s op vier punten.