El Khannouss (Genk) over keuze tussen België en Marokko: “Een makkelijke keuze”

El Khannouss (Genk) over keuze tussen België en Marokko: “Een makkelijke keuze”

25-10-2023 17:33
67

Bilal El Khannouss, de nummer 10 van KRC Genk, doet een boekje open over zijn keuze voor Marokko in plaats van De Rode Duivels. El Khannouss geeft aan dat de keuze zelf eigenlijk niet moeilijk voor hem was.

El Khannouss wordt gevraagd of de keuze voor Marokko of België moeilijk was. “Nee eigenlijk niet, het was eigenlijk een makkelijke keuze, want ik heb gewoon naar mijn hart geluisterd. Mijn hart heeft mij gezegd dat ik voor Marokko moet gaan”, deelt El Khannouss voor de camera’s’ van DAZN.

El Khannouss geeft zijn grootouders als hoofdreden voor zijn keuze tussen De Rode Duivels en Marokko. “Zeker omdat mijn grootouders van Marokko naar hier kwamen, die hebben alles gedaan voor mijn familie. Dat wil ik teruggeven om voor de Marokkaanse ploeg te spelen”, aldus El Khannouss.

El Khannouss geeft aan dat hij fier is om voor de Atlasleeuwen uit te komen. “Ik ben ook heel fier dat ik Marokkaans international ben en halvefinalist op een WK ben. Dat kunnen er maar weinig zeggen, ik ben ook heel blij”, vertelt El Khannouss.

El Khannouss zat tijdens de groepsfase van het WK op de bank bij Marokko toen zij tegen De Rode Duivels speelden. “Het was een raar gevoel eerlijk gezegd, want België heeft me alles gegeven. Ik ben hier op school geweest, ik heb hier gespeeld, ik heb bij de jeugdreeksen van België gespeeld”, deelt El Khannouss.

El Khannouss is België dankbaar, maar vertelt dat hij op een gegeven moment een keuze moest maken. “Ik ben daar ook dankbaar voor maar op een bepaalde leeftijd moet je die keuze gaan maken en voor mij was dat Marokko”, besluit El Khannouss.