België stelt zich gezamenlijk kandidaat voor WK vrouwenvoetbal 2027

België stelt zich gezamenlijk kandidaat voor WK vrouwenvoetbal 2027

25-10-2023 14:15 Laatste update: 14:20

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond(KNVB) en Duitse Voetbalbond (DFB) willen gezamenlijk het WK vrouwenvoetbal van 2027 organiseren. Dat meldt de KBVB via de officiële kanalen.

De kandidatuur, die ontstaan is na maandenlang overleg, heeft de titel BNG2027. Dit staat voor Breaking New Ground. De voetbalbonden streven naar een uitzonderlijke ervaring voor fans wereldwijd. Hieronder vallen kwalitatief hoogwaardige accommodaties, snelle transportverbindingen en korte afstanden naar speelsteden.

Daarnaast willen de bonden de andere 211 aangesloten voetbalbonden betrekken in het proces. Op deze manier wordt het vrouwenvoetbal verder ontwikkeld op sportief en commercieel gebied. Zo hoopt BNG2027 nog meer vrouwen en meisjes aan het voetballen te krijgen en het enthousiasme voor het vrouwenvoetbal, ook bij mannen, te vergroten.

De komende periode staat in het teken van het verder uitwerken van een plan dat voldoet aan de eisen van de FIFA. Het is de bedoeling dat de kandidatuur op 8 december wordt ingediend bij de FIFA in de vorm van het bidbook.