'Brussel, Charleroi, Genk en Gent zijn kandidaat-speelstad voor WK vrouwenvoetbal'

'Brussel, Charleroi, Genk en Gent zijn kandidaat-speelstad voor WK vrouwenvoetbal'

25-10-2023 11:17

Samen met Duitsland en Nederland doet ons land er alles aan om het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal naar onze contreien te krijgen. De drie bondgenoten hebben zich nu ook officieel kandidaat gesteld voor het WK van 2027. Vier Belgische steden hopen wedstrijden te mogen organiseren.

In het huidige ontwerp hebben Brussel (in de vorm van het Lotto Park van RSC Anderlecht), Charleroi, Genk en Gent aangegeven dat ze graag dienst willen doen als gaststad op het WK voor vrouwen. Aangezien er slechts drie plekjes zijn, zal één van dat kwartet wel nog afvallen, meldt Het Laatste Nieuws. De betrokken clubs zijn stuk voor stuk vragende partij, al moet het gemeentebestuur van Anderlecht wel nog haar fiat geven. Dat zou evenwel geen probleem mogen vormen.

In totaal zouden drie Belgische stadions dus als decor kunnen optreden voor het WK '27, naast drie Duitse en vier Nederlandse stadions. De afvaller in België zou dan als reservestad achter de hand gehouden worden. Zo is het officiële bid van de Belgisch-Duits-Nederlandse organisatie zo goed als rond. Op 8 december moet het finale dossier ingeleverd worden bij de FIFA. In mei 2024 maakt de wereldvoetbalbond de gelukkigen bekend. Concurrentie komt er vanuit Brazilië, Zuid-Afrika en het duo Verenigde Staten-Mexico.