Wachten op doorbraak van Olaigbe bij Cercle: Hij kan een oplossing bieden

Wachten op doorbraak van Olaigbe bij Cercle: "Hij kan een oplossing bieden"

19-10-2023 22:01
1

De Belgische Beloften zijn sterk begonnen aan hun kwalificatiecampagne voor het EK en hebben na drie wedstrijden nog steeds geen punten weten morsen. Daarvoor mag bondscoach Gill Swerts Kazeem Olaigbe bedanken, die al drie keer op rij de reddende engel was. Doet hij dat ook bij Cercle Brugge.

In drie partijen van de Belgische beloften kroonde de twintigjarige aanvaller zich telkens tot de matchwinnaar door de ban te breken. Olaigbe lijkt niet te stoppen, maar het is nu ook de vraag of hij dat ook bij Cercle Brugge kan herhalen.

Bij de Vereniging is Olaigbe er namelijk nog niet in geslaagd om zich in de basis te werken. Thierry Siquet, die bij de nationale jeugdploegen met Olaigbe werkte, gelooft wel dat hij daar in zal slagen. "Hij is nog jong, dat mag je niet vergeten", klinkt het bij RTBF.

"Hij is nog in volle ontwikkeling. Zijn transfer naar Cercle kan hem goed uitkomen, want dat is een ploeg die aanvallend voetbal probeert te brengen en veel kansen creëert. Met zijn techniek op de kleine ruimte en zijn versnelling kan hij hen in bepaalde situaties een oplossing bieden", geeft hij aan.