“Anderlecht deed Olaigbe voorstel, maar dat was echt onvoldoende”

“Anderlecht deed Olaigbe voorstel, maar dat was echt onvoldoende”

19-10-2023 07:36
6

Kazeem Olaigbe is de redder in nood bij de Jonge Duivels. De Cercle-aanvaller viel drie keer in en maakte drie keer het winnende doelpunt. Het Nieuwsblad sprak met makelaar Sylvester Agyei.

Olaigbe is nog niet echt gekend op de Belgische velden omdat hij op 16-jarige leeft naar Southampton vertrok. Daar tekende hij zijn eerste profcontract. “Anderlecht deed ook een voorstel, maar dat was echt onvoldoende”, vertelt Agyei. “Ze duwden niet echt door om hem te houden.”

In Engeland werd hij uitgeleend aan een Schotse eersteklasser en aan een Engelse vierdeklasser. Uiteindelijk werd zijn contract bij Southampton niet verlengd. “Daar heeft hij echt aan maturiteit gewonnen en is hij fysiek gegroeid”, aldus Agyei. “Southampton wilde verlengen, maar ­Kazeem wilde zich bewijzen in België.”

Olaigbe koos uiteindelijk voor Cercle Brugge. Ook Standard Luik trok aan zijn mouw, maar de Jonge Duivel vond het project van Cercle beter. De aanvaller wil vooral zekerheid op speelminuten. Vooralsnog kwam hij tot vier korte invalbeurten. “Wij zijn hem dus gewoon langzaam aan het brengen. De mensen hebben er nog niet het laatste van gezien, dat kan ik verzekeren”, klinkt het.