Ook Attal (ex-Kortrijk) door zijn club Nice geschorst voor uitspraken over Hamas

Ook Attal (ex-Kortrijk) door zijn club Nice geschorst voor uitspraken over Hamas

18-10-2023 13:00 Laatste update: 14:37

De oorlog rond de Gazastrook blijft de gemoederen beroeren, ook in voetballand. In navolging van enkele spelers heeft ook Youcef Atal zich de woede van zijn club op de hals gehaald. De oud-verdediger van KV Kortrijk is geschorst door zijn huidige werkgever OGC Nice.

Atal kwam in het seizoen 2017-2018 een dozijn wedstrijden uit voor KVK, maar maakte nadien carrière bij Nice. Daar was hij deze jaargang een vaste pion op de rechtsachter. Dat plekje is hij voor onbepaalde duur kwijt. Atal deelde deze week een bericht over de oorlog in Israël waarbij hij zijn steun uitsprak voor Hamas. 'Dat God een zwarte dag op de joden mag afsturen', luidde zijn boodschap onder meer.

Die post is bij de clubleiding van Nice in het verkeerde keelgat geschoten. Met een officiële mededeling op haar website heeft de Zuid-Franse club aangekondigd dat Atal op non-actief is gezet. Hij zal dus geen wedstrijden meer betwisten met het eerste elftal. Uit een onderling gesprek is gebleken dat Atal inzicht heeft getoond. Hij verontschuldige zich ook en haalde het bericht eerder al van zijn profiel, maar dat heeft niet mogen baten. Nice tilt te zwaar aan de feiten.