Ohio scoort opnieuw voor Jong Oranje, Meijer krijgt minuten

17-10-2023 19:48

Jong Oranje blijft indruk maken onder leiding van Michael Reiziger. De Nederlandse beloften hadden dinsdag geen kind aan Gibraltar en zetten daarmee weer een grote stap richting het EK 2025.

Jong Oranje, met Bjorn Meijer (Club Brugge) en Noah Ohio (Standard) in de basis, leek al snel op een monsterscore af te stevenen toen Kenneth Taylor en Ohio in de twaalfde en dertiende minuut voor een 0-2 voorsprong zorgden. Daarna stokte de productie echter. Alleen Myron van Brederode vond voor rust ook nog het net.

In de tweede helft voerden Devyne Rensch en Million Manhoef de score alsnog verder op. De Vitesse-aanvaller werd ook nog een zuiver doelpunt ontnomen. Hij schoot via de onderkant van de lat raak, maar dat ontging de arbitrage. Desondanks boekte Jong Oranje een ruime zege.

Reiziger heeft voorlopig reden tot lachen. Onder zijn leiding is Jong Oranje nog foutloos in de EK-kwalificatie en scoorde het al dertien keer in vier wedstrijden. Bovendien kreeg het team nog geen enkel doelpunt tegen.

Opstelling Jong Oranje: Raatsie; Rensch (75. Asante), Kasanwirjo, Hato (46. Van Breemen), Meijer (46. Salah-Eddine); Proper (64. Twigt), Van Bommel, Taylor; Manhoef, Ohio, Van Brederode (75. Regeer).