Rode Duivels-fans getuigen over situatie in stadion: “Je hebt enorm veel schrik”

Rode Duivels-fans getuigen over situatie in stadion: “Je hebt enorm veel schrik”

17-10-2023 17:15
1

De Euro 2024-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden werd afgelast na de terroristische aanslag die maandagavond twee mensen het leven kostte in het centrum van Brussel. RTBF sprak met een aantal fans laat op de avond.

"We hoorden in de rust dat er een aanslag was gepleegd op Zweedse fans. In de rust verlieten we het stadion om iets te eten en te drinken. Plotseling was er een enorme beweging”, klonk het bij een fan van de Belgen. “De politie zei dat we naar binnen moesten gaan en zo hoog mogelijk op de tribune moesten gaan zitten. Het voelde als een herhaling van de bomaanslagen in Brussel”, getuigde de fan. 

“Als je het meemaakt, is het echt moeilijk. Je voelt veel angst, je vraagt je af wat er gaat gebeuren. Je hebt het idee dat de persoon vlak achter je staat, het is heel ingewikkeld om mee te maken", legt deze jongeman uit.

"Ik zou het niemand toewensen. We hoorden de politie schreeuwen, iedereen rende weg. We kwamen voor een gelukkig moment en gingen weg met een zwaar gemoed. Het is beangstigend", zegt zijn vriendin. “Het is zo'n trieste en ongelukkige avond”, vertelde een andere supporter. “We waren een beetje ongerust, maar we voelden ons toch veilig. We waren behoorlijk goed gewaarschuwd.”