Tabloids: 'gefrustreerde' Ten Hag vestigt hoop op Manchester United-overname

Tabloids: 'gefrustreerde' Ten Hag vestigt hoop op Manchester United-overname

17-10-2023 15:56

De frustraties van hoofdtrainer Erik ten Hag over het gebrekkige transferbeleid van Manchester United groeien. Dat meldt The Daily Mail. De Nederlandse manager hoopt dat de komst van Sir Jim Ratcliffe voor een positieve impuls gaat zorgen op Old Trafford.

Deze week werd bekend dat de zeventigjarige Ratcliffe, die zijn fortuin vergaarde als topman van de Britse chemiegroep INEOS, voor 25 procent eigenaar wordt van Manchester United. Ten Hag krijgt hoogstwaarschijnlijk geen groter transferbudget tot zijn beschikking, maar hoopt dat de komst van Ratcliffe een zet in de goede richting betekent.

Helemaal tevreden is Ten Hag namelijk niet, aldus The Daily Mail: de oud-trainer van FC Utrecht en Ajax zou intern 'tekenen van frustratie' hebben gegeven over het gebrekkige transferbeleid van Manchester United. Er heerst regelmatig onduidelijkheid over gewilde spelers en budgetten, terwijl er te veel wordt betaald voor spelers.

Duidelijk is dat Ten Hag enthousiast is over Ratcliffe. De Britse miljardair is eveneens eigenaar van OGC Nice en is de sponsor van wielerploeg INEOS, dat jarenlang de Tour de France domineerde. Afgelopen zomer spendeerden Ten Hag en Manchester United ruim 200 miljoen aan nieuwe spelers. Op dit moment staan The Red Devils tiende in de Premier League.