Bondscoach Zweden voor Rode Duivels: “Goed resultaat is een enorme opsteker”

Bondscoach Zweden voor Rode Duivels: “Goed resultaat is een enorme opsteker”

15-10-2023 23:14

Janne Andersson, de Zweedse bondscoach, blikt vooruit op het duel met De Rode Duivels van maandagavond. Zweden heeft nog een zeer kleine kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK, maar het is ook afhankelijk van de resultaten van Oostenrijk.

Zweden moet op puntenverlies van Oostenrijk tegen Azerbeidzjan hopen, anders kunnen de Zweden zich niet rechtstreeks plaatsen voor het EK. Oostenrijk komt voor Zweden in actie. “We gaan die wedstrijd volgen, ja. In 1982 kon je je misschien nog afschermen van de realiteit, maar nu niet meer. Als er een goed resultaat is, is dat een enorme opsteker voor ons, maar als er een slecht resultaat is, gaan we nog steeds ons uiterste best doen”, citeert Het Belang van Limburg Andersson.

Andersson houdt er rekening mee dat dit ook kan betekenen dat Zweden al weet dat het kansloos is, wanneer het aantreedt tegen De Rode Duivels. “Natuurlijk is het minder leuk als Oostenrijk wint, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat de spelers hoe dan ook hun best zullen doen voor hun land”, aldus bondscoach Andersson.

Zweden staat op dit moment derde in Groep F met zes punten. Oostenrijk staat tweede met dertien punten, het belooft een flinke opgave voor Zweden om dat nog goed te maken. Zweden heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Oostenrijk. De Rode Duivels zijn al gekwalificeerd en hebben na zes matchen zestien punten.