Theate over Tedesco en Rode Duivels: “Bondscoach zei dat hij trots op ons was”

Theate over Tedesco en Rode Duivels: “Bondscoach zei dat hij trots op ons was”

14-10-2023 13:12
2

De Rode Duivels wisten zich op vrijdag te kwalificeren voor Euro 2024. Het bleek nog even spannend te zijn, maar de Duivels hielden uiteindelijk stand. Arthur Theate had een glimlach op zijn gezicht na de wedstrijd.

"Ja, het kan niet anders en het hele team is erg trots. We hebben hard gevochten, ook al hadden we onszelf op het einde niet in zo'n situatie moeten brengen”, klinkt het bij de centrale verdediger, geciteerd door RTBF.

Theate vertelt verder hoe Tedesco na affluiten alle spelers verzamelde om even een aantal woordjes te spreken. "Hij zei dat hij trots op ons was. In de rust wisten we dat we gewaarschuwd waren, dat het ingewikkeld zou worden. Hij zei dat we zelfs met negen man de wedstrijd zouden winnen, wat er ook zou gebeuren”, getuigt Theate na afloop van de wedstrijd.

Volgens Theate kunnen de Rode Duivels niet anders dan trots zijn. De verdediger herinnert ons verder dat het een nieuwe generatie en dus ook een heel nieuw team is dat snel bij elkaar kwam. “We stonden met 0-3 voor in Oostenrijk. We stonden 0-3 voor in Zweden. We hebben geweldige resultaten behaald en we kunnen alleen maar trots zijn”, besluit Theate.