Stengs (ex-Antwerp) na transfer: Feyenoord ook wel de grotere club

Stengs (ex-Antwerp) na transfer: "Feyenoord ook wel de grotere club"

13-10-2023 19:44

Calvin Stengs (ex-Royal Antwerp FC) voelt zich goed bij Feyenoord. De aanvallende middenvelder, die voor het eerst sinds begin 2021 weer bij het Nederlands elftal zit, is lovend over trainer Arne Slot.

Stengs maakte afgelopen zomer de overstap van Antwerp naar Feyenoord. Meteen voelde hij het vertrouwen van Slot. "Arne is in de goede zin van het woord absoluut een vakidioot. Dat hij alles tot in detail voorbereidt en zo ontzettend duidelijk is in zijn uitleg hoe hij wil spelen, maakt hem zo goed. Hij vraagt je kneiterhard te werken en dan komt de kwaliteit vanzelf naar boven", laat Stengs optekenen door De Telegraaf.

Dat Stengs Antwerp moest verlaten, viel hem zwaar. "Arne Slot belde me op, legde uit hoe hij wilde spelen en welke rol hij voor mij in gedachten had. Niet dat ik bij Antwerp geen vertrouwen voelde, maar dit was vertrouwen in de overtreffende trap", legt hij uit. "En de directe Champions League-plaats die Feyenoord wél en Antwerp niet had, speelde ook een rol. Als je het eerlijk bekijkt, is Feyenoord ook wel de grotere club van de twee, met een prachtig stadion, De Kuip. Ik ben blij met mijn keuze, waarbij mijn schoonvader (Frank de Boer, red.) me ook wel heeft geholpen."

Stengs vond het moeilijk om Antwerp-trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars te vertellen van zijn besluit om naar Feyenoord te gaan. "De trainer (Van Bommel, red.) heeft me ook gefeliciteerd dat ik ben uitgenodigd voor Oranje. Na zo'n seizoen, waarin we de dubbel wonnen, was het voor mij echt met pijn in het hart afscheid nemen. Het raakte me, want ik ben een lieve en zachte jongen en vind het moeilijk om mensen teleur te stellen. Maar soms moet het wel, want andersom gebeurt het ook."