UPDATE: Wedstrijd in groep KAA Gent uitgesteld door situatie in Israël

UPDATE: Wedstrijd in groep KAA Gent uitgesteld door situatie in Israël

12-10-2023 22:35 Laatste update: 19-10-2023 15:25
8

Israël is momenteel in oorlog met Palestina. Echt veilig is het op dit moment in het land niet. Toch laat de UEFA voorlopig op zich wachten in verband met de Europese matchen die er in het land nog moeten worden gespeeld de komende weken. Onder meer KAA Gent weet daardoor nog niet waar het aan toe is.

In de Conference League zit KAA Gent in de groep met Maccabi Tel Aviv FC. Onlangs versloegen de Buffalo's de ploeg uit Israël in de KAA Gent Arena met 2-0. Op speeldag zes van de groepsfase staat op papier Maccabi Tel Aviv FC – KAA Gent op het programma op 14 december.

Voorlopig is er nog geen beslissing genomen of die match wordt afgewerkt in Israël of ergens anders. Zo speelt Shakhtar Donetsk door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland dit seizoen wederom niet in eigen land. Het ontvangt onder meer Royal Antwerp FC in het Duitse Hamburg.

Een beslissing van de UEFA lijkt ook niet voor morgen. De UEFA focust zich momenteel immers pas op speeldag drie van de Europese toernooien. Men wacht de situatie in Israël af, laat Tom Vandenbulcke, woordvoerder van KAA Gent weten.

Naast Maccabi Tel-Aviv in de Conference League heeft Israël momenteel nog één andere vertegenwoordiger in Europa, Maccabi Haifa. Die club komt uit in de Europa League en moet op de derde speeldag naar Villarreal. Maccabi Tel-Aviv speelt in principe op 26 oktober thuis tegen Zorja.

Update: De UEFA heeft bevestigd dat er voorlopig geen Europese wedstrijden in Israël zullen plaatsvinden. De match in de groep van KAA Gent tussen Maccabi Tel Aviv vs Zorya Luhansk is uitgesteld naar zaterdag 25 november. Er wordt gezocht naar andere stadions om in te spelen.