Lierse reageert op racisme: ‘Onze club betreurt met klem dit incident’

Lierse reageert op racisme: ‘Onze club betreurt met klem dit incident’

12-10-2023 10:01

Obbi Oulare, de spits van Lierse SK, werd racistisch bejegend door zijn eigen publiek tijdens 0-1 verliespartij tegen Deinze. Lierse heeft nu zelf gereageerd op de situatie, de club geeft aan zeer verontwaardigd te zijn door de racistische uitingen.

Lierse spreekt van enkelingen van de eigen aanhang die zich racistisch uitten richting Oulare. ‘De verontwaardiging na de wedstrijd bij Obbi en medespelers was enorm. Onze club betreurt met klem dit incident en zal proberen de daders te straffen op basis van camerabeelden’, deelt Lierse via de officiele kanalen.

Lierse is duidelijk over racisme binnen de club. ‘Laat het duidelijk zijn: elke vorm van racisme heeft bij onze club geen plaats. Het Lisp is en moet een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. Ook wij zijn teleurgesteld in het resultaat van gisteren al mag dit nooit een vrijgeleide zijn tot racistische spreekkoren’, aldus Lierse.

Lierse kent tot nu toe een zwaar seizoen in de Challenger Pro League. De club staat voorlaatste en heeft alleen SL16 achter zich. Lierse tekende in de afgelopen zomerse mercato Oulare, de spits heeft tot nu toe twee keer gescoord in acht matchen. Ook wist hij eenmaal een assist af te leveren.