Van der Meijde over miljoenenaanwinst Ajax: 'Heeft heimwee, praat met niemand'

Van der Meijde over miljoenenaanwinst Ajax: 'Heeft heimwee, praat met niemand'

09-10-2023 22:08

Josip Sutalo heeft last van flinke heimwee bij Ajax, meent Andy van der Meijde. Volgens de oud-speler van de Amsterdammers praat de Kroatische miljoenenaanwinst met niemand in Amsterdam.

Sutalo werd in de teleurstellende transferzomer van Ajax met veel bombarie binnengehaald. Toenmalig directeur Sven Mislintat betaalde ruim twintig miljoen euro aan Dinamo Zagreb voor de verdediger, die echter nog niet weet te overtuigen in de Johan Cruijff Arena. Van der Meijde, die als eerste meldde dat Ajax een onderzoek startte naar Mislintat, komt nu bij Veronica Offside met een opvallend nieuwtje. "Die Sutalo heeft heel erg last van heimwee", zegt de oud-speler van de Amsterdammers.

"Hij wil eigenlijk gewoon terug. Hij praat met niemand, ook niet met zijn teamgenoten. Hij wil niks ondernemen en socialisen met anderen. Dat is moeilijk voor zo'n jongen", vervolgt Van der Meijde. Tafelgenoot Dick Advocaat is duidelijk: als dit waar is, kan Ajax beter weer afscheid nemen van Sutalo."Dan moet je kijken wat je terug kunt krijgen. Met alle respect, maar je kunt zo toch niet doorgaan?"

Zondag ontbrak Sutalo bij Ajax tegen AZ. De stopper had zich afgemeld met rugklachten, maar heeft zich inmiddels gewoon bij het Kroatische elftal gemeld. Daar stond hij maandag weer op het trainingsveld.