'Van Gaal hakt direct knopen door en beslist na gesprek over lot van Ajax-trainer'

'Van Gaal hakt direct knopen door en beslist na gesprek over lot van Ajax-trainer'

09-10-2023 08:28
2

Louis van Gaal is degene die beslist over het lot van Maurice Steijn. Dat stelt Valentijn Driessen in De Telegraaf. Ergens in de komende dagen gaat de geplaagde Ajax-trainer in gesprek met de nieuwe adviseur van de raad van commissarissen. Dat wordt gezien als een 'examen'.

Formeel gaan interim-algemeen directeur Jan van Halst en Chief Sports Officer Maurits Hendriks over de toekomst van Steijn. Maar: 'In de praktijk beslist Van Gaal, die al volop gesprekken voert met mensen bij Ajax. Zijn technische adviezen zijn niet vrijblijvend, maar bindend', klinkt het in De Telegraaf.

Van Gaal bepaalt volgens Driessen hoe lang Steijn nog de kans krijgt. Zondagavond meldde het Algemeen Dagblad dat de oud-trainer van ADO Den Haag, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam voorlopig mag blijven zitten, ook na de slechtste seizoenstart in de clubhistorie. In De Telegraaf staat dat Van Gaal het lot van Steijn in handen heeft.

Ergens in de komende dagen gaan de twee in gesprek, zo kondigde Steijn na het verlies tegen AZ (1-2) zelf al aan. 'Schoolmeester Van Gaal kennende wordt dat geen vriendelijk gesprek of dialoog, maar veel eerder een hele stevige overhoring of liever: een examen', aldus Driessen. 'Steijn zal worden doorgezaagd over zijn keuzes, het spel van Ajax, zijn geloofsbrieven en hoe hij denkt zijn elftal aan de praat te krijgen.'

'Zelf zal adviseur Van Gaal zijn mening daarover al hebben gevormd. Komen de zienswijzen van Van Gaal en Steijn overeen en weet hij zich zo overtuigend te presenteren als na Ajax-AZ, dan mag hij rekenen op een langer verblijf. Slaagt hij niet bij schoolmeester Van Gaal en kan hij z'n onvoldoende niet meer ophalen, dan is het snel einde verhaal voor trainer Steijn in de Johan Cruijff ArenA.'