Ten Hag opgelucht bij Man United: 'Ik ben echt trots'

Ten Hag haalt opgelucht adem bij Manchester United: 'Ik ben echt trots'

7 oktober om 20:28
Laatste update: 7 oktober om 20:32

Manchester United-manager Erik ten Hag is opgelucht door de bizarre comeback die zijn ploeg maakte tegen Brentford. Lang keken The Red Devils tegen een 0-1 achterstand aan, maar door twee goals in blessuretijd van Scott McTominay ging de ploeg van Ten Hag er toch nog met de overwinning vandoor.

"Je bent natuurlijk opgelucht als je het keerpunt vindt, nadat we een wedstrijd speelden die opnieuw de verkeerde kant op ging voor ons", zegt Ten Hag na de wedstrijd bij Sky Sports. "De comeback toonde het grote karakter en de veerkracht dat dit team heeft. Je moet je eigen geluk maken. We bleven geduldig en gingen door, zelfs na het afgekeurde doelpunt. Ik ben echt trots op dit team. Ze zijn de hele wedstrijd doorgegaan. Het geloof was er."

Ook over United-held McTominay is Ten Hag zeer te spreken. "Hij heeft gevochten voor the badge. McTominay is United." Bij BeIN Sports gaat de Nederlandse manager verder over de matchwinner. "Hij vocht voor elke meter en voor elke bal. Ik weet niet of dit mijn beste wissel ooit was bij United, daar gaat het ook niet om. Dit is vooral een teamprestatie."

"In een seizoen moet je altijd een moment vinden waarop je kunt voortborduren en ik denk dat we dat moment nu hebben gevonden", vervolgt Ten Hag. "Deze wedstrijd weerspiegelt veel van onze seizoensstart: de fout (van Casemiro, red.), maar dan de comeback, de persoonlijkheid, het karakter. Dit moet een keerpunt zijn. We weten dat we moeten veranderen en resetten."