KAA Gent-spits Depoitre wil niet stoppen: Al zal het hier wel moeilijk worden

KAA Gent-spits Depoitre wil niet stoppen: "Al zal het hier wel moeilijk worden"

07-10-2023 16:32

Laurent Depoitre herstelt nog steeds van een afgescheurde achillespees. De terugkeer van de 34-jarige KAA Gent-spits komt stilaan dichterbij. Depoitre reageert op zijn blessure en blikt daarnaast vooruit naar de toekomst. Het contract van Depoitre loopt namelijk af na dit seizoen.

Sinds 24 april kampt Depoitre met een blessure aan de achillespees. De gewezen Rode Duivel viel in tegen KV Oostende en voelde al snel een pijnscheut. “Ik dacht dat er iemand mij langs achteren tackelde, maar toen ik me omdraaide zag ik niemand. Ik wist meteen dat het erg was”, klinkt het bij Depoitre in Het Nieuwsblad.

Depoitre kampte op enkele kleine blessures na nog nooit eerder met een zwaar letsel. Nu heeft hij er al een revalidatie van bijna een half jaar opzitten, met dagelijks spierversterkende oefeningen op het programma. Ondanks het feit dat de moed hem al eens in de schoenen zonk, was stoppen echter nooit aan de orde. “Er waren dagen dat ik geen zin had, maar het moet”, klinkt Depoitre vastbesloten.

Comeback
De medische staf rekent op een herstelperiode tussen de zes en acht maanden. Zo lijkt er stilaan licht aan het einde van de tunnel te komen voor Depoitre. Zelf hoopt hij voor de winterstop terug in actie te kunnen komen voor KAA Gent.

Na dit seizoen is Depoitre echter einde contract bij KAA Gent. Aan stoppen denkt Depoitre niet, maar het verhaal in Gent zit er wel op denkt hij. “Mijn indruk is dat het moeilijk zal worden om hier verder te gaan. Gent en ik hebben een mooi avontuur gehad”, zegt Depoitre. “Eerst terugkeren op niveau, en we zien wel hoe het evolueert”, besluit de spits.