Analist Vink is 'echt aan het genieten': 'Exceptionele Lang is een koopje'

Analist Vink is 'echt aan het genieten': 'Exceptionele Lang is een koopje'

07-10-2023 11:46
3

Marciano Vink vond Noa Lang (ex-Club Brugge) deze week 'exceptioneel' in het Champions League-duel van PSV met Sevilla. De analist van ESPN is lyrisch over de 24-jarige aanvaller, die tegen de Spanjaarden werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

"Bij Club Brugge was hij ook al exceptioneel", begint Vink. "De Belgen, met name in en rond Brugge, houden heel veel van Noa Lang. Wij lazen vaak de excessen, de dingen die hij rondom het voetbal deed. Daar kon je een mening over hebben. Toen hij weer terug naar Nederland kwam had toch iedereen de vraag of hij het bij PSV zou laten zien. We waren natuurlijk Xavi Simons gewend, die echt een belangrijk wapen was van PSV."

"Noa Lang moest in zijn schoenen stappen en PSV bij de arm nemen", vervolgt Vink bij Voetbalpraat. "Nou, wat hij laat zien vind ik echt exceptioneel." De Oranje-international kostte bovendien maar twaalf miljoen euro. "Echt een koopje", oordeelt de voormalig middenvelder. "Hij passeert tegenstanders heel makkelijk. Als je ziet hoeveel dribbels hij maakt, ook op high intensity. Zonder enige schroom of angst zoekt hij zijn tegenstanders op. Navas, zijn directe tegenstander tegen Sevilla, beleefde een slechte avond. Lang was zo dominant, ik heb echt genoten."

Vink vindt bovendien dat Lang zeer veelzijdig is. De linksbuiten maakt regelmatig loopacties zonder bal, maar kan zelf ook iemand diep sturen. "Hij heeft ook fantastische steekballen. In de competitie zien we die ook af en toe. Een soort no-look balletje geeft hij dan. Ik ben echt aan het genieten. Dit soort spelers horen zeker in de selectie van het Nederlands elftal."

In De Telegraaf was Wim Kieft eveneens lovend over Lang. De oud-spits vindt dat de ex-Ajacied alleen nog moet werken aan zijn rendement.