'Ajax haalde Avila (ex-Antwerp) als linksback, no no ik speel centraal'

'Ajax haalde Avila (ex-Antwerp) als linksback, no no ik speel centraal'

05-10-2023 10:56
4

Afgelopen wedstrijd tegen RKC Waalwijk experimenteerde Maurice Steijn, de hoofdtrainer van Ajax, met de van Royal Antwerp FC overgekomen Gaston Avila als centrale verdediger. Dat had een reden, vertelt journalist Maarten Wijffels in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Avila en Steijn hadden een discussie over de positie van de Argentijn.

Steijn was er van overtuigd dat Avila was gehaald om de linksbackpositie te versterken. "Wat ik begreep is dat Steijn tegen Avila zei: 'Jij bent linksback.' Avila zou daarop hebben geantwoord: 'no no no, ik speel centraal.' Steijn vroeg zich daarna openlijk af waarom ze hem dan hadden gehaald, want hij was ervan overtuigd dat Avila linksback was. De Argentijn is alleen zelf overtuigd dat hij centraal verdediger is."

De verwarring over de positie van Avila geeft nog maar eens aan hoe Ajax afgelopen transferperiode werkte, vindt Wijffels. "Hier zie je echt aan hoe rommelig het transferproces daar is verlopen." Daar acteerde Steijn ook wel op in zijn laatste wedstrijd tegen RKC. "Je zag heel erg de keuze voor Nederlandse jongens. De twee centrumverdedigers waren wel aankopen en precies dat zag er dan weer niet solide uit."