The Beatles in blauw en geel: Union-fans in Liverpool, en hebben ze geweten!

The Beatles in blauw en geel: Union-fans in Liverpool, en hebben ze geweten!

04-10-2023 17:12

Herinnert u zich nog de reactie van de spelers van Union Saint-Gilloise toen ze te horen kregen dat een partij tegen Liverpool op hun menu stond? Ook de fans van Union zullen een gat in de lucht gesprongen hebben. Een aantal van die Brusselaars zijn ondertussen in de stad van The Beatles.

Union kende afgelopen seizoen al een knappe Europese campagne en ook dit jaar hopen ze dit sprookje nog eens te beleven. Waar ze ook gaan, ze trachten hun sporen na te laten. Of dat donderdag ook op het veld zal gebeuren, dat is nog maar de vraag. Maar naast het veld lijken de fans van Union alvast hun stempel te drukken. 

De stad aan de Mersey ademt voetbal ... , maar ook muziek. En deze lijken in Liverpool best hand in hand te gaan. Aan Pier Head, net aan de rand van de rivier die de stad in tweeën deelt, blinken vier bronzen beelden. De Fab Four van de The Beatles mogen er het water zien voorbij stromen. Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr en John Lennon kregen van Union-fans alvast een warme sjaal om de Britse bries te trotseren.