Moris deelt bijzondere leugen van Ferrera: “Ik was jong en naïef”

Moris deelt bijzondere leugen van Ferrera: “Ik was jong en naïef”

04-10-2023 14:00
2

Anthony Moris maakt nu al jaren het mooie weer onder de dwarsligger bij Union Saint-Gilloise. Wanneer de Luxemburger donderdagavond toekomt op Anfield Road, zal hij ongetwijfeld even terugdenken aan het begin van zijn loopbaan, toen alles minder rooskleurig verliep. Een vreemde anekdote met Yannick Ferrera lag mee aan de basis daarvan.

Donderdag treedt Moris met Union aan op het veld van Liverpool FC in de Europa League. Een groot contrast met 2013 toen hij als prille twintiger probeerde op uitleenbasis bij Sint-Truiden zijn stempel te drukken. De huurling van Standard Luik was in eerste instantie doublure, maar toen eerste keuze Davy Schollen uitviel, mocht hij hem enkele weken vervangen. “Toen Schollen weer fit was, riep trainer Yannick Ferrera me bij zich. Davy is onze kapitein, maar je hebt me overtuigd. Jij blijft staan” , herinnert Moris zich tien jaar later die woorden van Ferrera nog levendig bij Het Nieuwsblad. 

Weet wel dat ik richting de groep een ander discours zal moeten houden”, had de toenmalige trainer van  STVV daar nog aan toegevoegd. Nu zou zo’n uitspraak argwaan opwekken bij Moris, maar destijds was dat anders. “Ik was jong en naïef, stelde me geen vragen…”, verklaart hij. Een dag later zou de kat op de koord komen.

“Op de volgende training verzamelde Ferrera de spelers rondom zich. Moris zal spelen,  communiceerde hij. Het is niet mijn keuze, wel één van het bestuur. Ik vind het een schande”, wordt Ferrera geciteerd. Moris zelf kon daar moeizaam mee om. “Die leugen was een grote klap voor mij”, blikt hij nu terug. Uiteindelijk zou de doelman via enkele omzwervingen toch aan de Belgische top geraken. Moris stond onder de lat bij Union toen die club nog op het tweede niveau uitkwam en is sindsdien mee gegroeid.