RWDM in nauwe schoentjes? 'FIFA begint aan onderzoek na transfer Nuamah'

RWDM in nauwe schoentjes? 'FIFA begint aan onderzoek na transfer Nuamah'

03-10-2023 21:30
12

RWDM deed dit seizoen heel wat zaken met Olympique Lyon en deed misschien wel de meest opvallende transfer van het seizoen. Het verbrijzelde het transferrecord voor Ernest Nuamah. Dat kan de club nu echter een straf gaan opleveren.

De Brusselse club en Lyon hebben met John Textor dezelfde eigenaar en deden dus ook flink wat zaken met elkaar. Zo ook bij Nuamah, die door RWDM voor 25 miljoen euro werd aangekocht van Nordsjaelland en meteen werd uitgeleend aan Lyon.

Een constructie om de Financial Fair Play-regels te omzeilen aangezien Lyon zelf geen 25 miljoen euro kon neerleggen voor Nuamah. Een transfer die heel wat stof deed opwaaien in ons land, maar ook in Frankrijk. Verschillende Franse clubs trokken volgens L'Equipe ook richting voetbalorganisatie FIFA.

Het voetbalorgaan heeft nu ook een onderzoek geopend naar de transfer, maar zou voorlopig enkel informatie inwinnen. Of het dan ook tot een straf komt, is hoogst twijfelachtig. Bij Lyon en RWDM maken ze zich alvast sterk niets verkeerd te hebben gedaan.