Vanhaezebrouck over scoringsprobleem Gent: “Vraag het eens aan Van Bommel”

Vanhaezebrouck over scoringsprobleem Gent: “Vraag het eens aan Van Bommel”

02-10-2023 11:20
16

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, vertelt over het scoringsprobleem van De Buffalo’s. Tegen RWDM kwam Gent tot 19 schoten, maar Gent wist slechts eenmaal te scoren via de talentvolle Malick Fofana.

Het ontbrak Gent vooral in de afronding tegen RWDM, weet ook Vanhaezebrouck. RWDM-doelman Théo Defourny keepte opnieuw een zeer degelijke match. "Die had soms ook wat geluk, maar vooral in de rebounds moeten we beter doen", citeert Sporza Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck vertelt dat het momenteel bij het scoren misgaat voor Gent. “Scoren is een beetje ons probleem. Hugo Cuypers was er vanavond niet bij, maar ook Hugo heeft de laatste weken veel minder gescoord, net als Gift Emmanuel Orban", aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck wordt vervolgens gevraagd hoe de hoofdtrainer er voor gaat zorgen dat Gent weer doelpunten gaat maken. Vraag het eens aan Mark van Bommel, die scoren ook niet”, grapt Vanhaezebrouck. “Toch denk ik niet dat er een probleem is, want we scoren elke wedstrijd. Enkel tegen Antwerp niet”, besluit Vanhaezebrouck.