Burnley en Kompany pakken ook geen punten tegen Newcastle, penalty door Al-Dakhil

30-09-2023 18:50

Burnley en hoofdtrainer Vincent Kompany wisten opnieuw niet te winnen in de Premier League. The Clarets gingen met 2-0 onderuit tegen Newcastle United. Namens Newcastle wisten Miguel Almiron en Alexander Isak te scoren.

Burnley begon sterk tegen Newcastle, de ploeg van Kompany toonde zich direct gevaarlijk tegen Newcastle. Toch was het Newcastle dat op voorsprong kwam via Almiron. De Paraguayaan krulde de bral fraai in het doel van Burnley.

In de daaropvolgende fase stapelden de kansen voor Newcastle zich op tegen Burnley, maar Newcastle kon de score in de eerste helft niet verder uitbouwen. Burnley ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker.

De tweede helft ging redelijk gelijk op, totdat Rode Duivel Ameen Al-Dakhil een fout beging in het zestienmetergebied van Burnley. Dit leverde Newcastle een penalty op, waaruit spits Isak de voorsprong verdubbelde en tekende voor de 2-0 eindstand.