Van Bommel wikt en weegt: Qua resultaat kan ik niet tevreden zijn, over spel wel

Van Bommel wikt en weegt: "Qua resultaat kan ik niet tevreden zijn, over spel wel"

29-09-2023 15:00
8

Royal Antwerp FC kon van haar laatste vijf wedstrijden er slechts eentje winnen, de 5-0-nederlaag bij FC Barcelona meegerekend. Zaterdag wordt het dan toch eens tijd om aan te knopen met de zege, wanneer de landskampioen en bekerhouder een bezoekje brengt aan KV Mechelen. Ook Mark van Bommel beseft dat de resultaten beter moeten.

Op zijn persconferentie in aanloop naar de partij tegen Malinwa mocht de Nederlander de balans opmaken van het eerste seizoensgedeelte. "Qua resultaat kan ik niet tevreden zijn over onze start, maar over ons spel wel", vat hij samen volgens Het Laatste Nieuws. Vooral defensief blijft Antwerp, net als vorig jaar, ijzersterk. Slechts in drie van haar acht competitiewedstrijden tot dusver slikte het (een) tegentreffer(s).

Ook in de opbouw doet The Great Old het keurig, vindt Van Bommel. "Ons voetbal van achteruit is beter dan vorig jaar, maar dat mag niet ten koste gaan van kansen." Net daar knelt het schoentje. "We zijn achterin net zo stabiel als vorig jaar. Aanvallend kan het altijd beter, maar dat was vorig jaar ook een thema", herinnert hij zich.

De trainer zou tactisch graag enkele aanpassingen doen om vlotter tot kansen te geraken, maar dat is geen sinecure. "Er is weinig tijd om iets te veranderen, want drie dagen na een match speel je al opnieuw", verwijst hij naar het drukke Europese programma. Toch wil Van Bommel de huidige 13 op 24 ook niet dramatiseren. "Tegen RWDM en Gent konden, moesten we in principe winnen", stelt hij. Beide wedstrijden eindigden op een brilscore.