KRC Genk is de enige ploeg die het Club Brugge tot het einde moeilijk kan maken

"KRC Genk is de enige ploeg die het Club Brugge tot het einde moeilijk kan maken"

28-09-2023 18:32
5

Bij een zege tegen KRC Genk kan Club Brugge stijgen naar de tweede plek in het klassement en de titelambities nog wat extra kracht bijzetten. Blauw-Zwart is opnieuw één van de grote favorieten, maar daar kan Genk nog een stokje voor steken.

De Limburgers leken vorig seizoen lang op weg naar de titel, maar gaven die uiteindelijk nog uit handen en zagen Royal Antwerp FC de hoofdprijs pakken. Inmiddels vertrok onder meer Mike Trésor naar Burnley FC en is Genk niet langer topfavoriet om de titel te pakken. Toch gelooft journalist Stef Wijnants serieus in de kansen van Genk.

"Genk speelt vaak goed, maar het moet toch wel vaker gaan winnen", begint hijj bij TVL Sportcafé. "Ik vind Genk de enige ploeg die het Club Brugge tot het einde moeilijk kan maken. Zij hebben ook de kern, dat mogen we niet vergeten. Als je ziet wie zij nog konden inbrengen tegen STVV… Genk moet wedstrijden naar zich gaan toetrekken", klinkt het.

Genk zal dan echter een pak efficiënter voor de dag moeten komen en punten beginnen pakken. Voorlopig staat het op de achtste plek in de stand met twaalf punten uit zeven partijen.