CIES: ‘Union meest dominante club, Club Brugge op twee, Anderlecht slechts tiende'

CIES: ‘Union meest dominante club, Club Brugge op twee, Anderlecht slechts tiende'

28-09-2023 17:02
8

Het Football Observatory brengt regelmatig een stevige onderzoek uit. Uit de recentste studie van het CIES, blijkt dat Union Saint-Gilloise is de meest "dominante" ploeg in de Pro League. Deze resultaten werden gepubliceerd in hun laatste nieuwsbrief.

"De ranglijst is gebaseerd op de gemiddelde prestatieverhouding ten opzichte van tegenstanders op vier gebieden van het spel: schieten, schieten vanuit het strafschopgebied, passen en passen naar het derde van de tegenstander", legt het CIES uit.

Met een gemiddelde dominantie ratio van 1.89 staat Union net voor Club Brugge (1.88) en Antwerp (1.65). Als we naar de statistieken kijken, is de Brusselse club veruit de Belgische club met de meeste schoten op doel in vergelijking met de tegenstanders, met een ratio van 2,35. Dit betekent dat Union gemiddeld 2,35x meer schoten op doel neemt dan hun tegenstanders per wedstrijd.

Genk (1.44) en Cercle (1.36) ronden de top vijf af, terwijl KAA Gent (1.29), de huidige leiders in de Pro League, slechts zesde staan. Verder naar beneden staat Standard (0,94) op de negende plaats, net voor RSC Anderlecht (0,92) op de tiende plaats.