Kums bleef KAA Gent trouw: “Tenzij Inter Miami was langsgekomen”

Kums bleef KAA Gent trouw: “Tenzij Inter Miami was langsgekomen”

27-09-2023 13:13
1

Sven Kums bleef KAA Gent trouw en leverde zelfs in bij de Buffalo’s. De 35-jarige middenvelder is nog steeds een belangrijke schakel op de het middenveld van coach Hein Vanhaezebrouck.

Kums weet dat het gras niet altijd groener is. “Misschien wel, maar daar was ik niet naar op zoek. Het is geen geheim dat ik hier moest inleveren, maar ik ben tevreden. Anders had ik niet getekend. Ik wou heel graag blijven omdat ik me gewoon heel goed voel bij Gent. Mijn familie hoefde ook niet te verhuizen. Tenzij Inter Miami was langsgekomen, was dit de logische keuze. Aan de zijde van Messi had ik zelfs gratis gespeeld. (lacht)”

Kums maakt ook de vergelijking met Hans Vanaken van Club Brugge. “Kijk naar Hans Vanaken. Mensen zeggen wel eens dat hij nooit iets anders probeerde, maar als hij en zijn familie zich daar nu goed voelen? Niet dat ik spijt heb van mijn keuze om naar Udinese te gaan – ik wilde graag eens iets anders zien – maar zou het achteraf bekeken slechter zijn geweest om langer in Gent te blijven? Misschien niet”, citeert Het Nieuwsblad.