“Ik hou van Balikwisha (Standard) maar hij gaat nooit topwedstrijden spelen”

“Ik hou van Balikwisha (Standard) maar hij gaat nooit topwedstrijden spelen”

27-09-2023 09:57
1

Het gaat niet goed met het Standard van Carl Hoefkens. De Rouches speelden afgelopen weekend 0-0 gelijk en staan op een dertiende plek in het klassement met slechts zeven punten. La Tribune analyseert de malaise in Luik. 

"Er was een groot probleem in de omschakeling tegen Westerlo. Er was ook een gebrek aan vloeiendheid, voorwaartse spel en techniek. William Balikwisha kwam af en toe terug om dat te doen, maar niet genoeg. Ik hou van deze speler, maar hij speelt in twee rollen. Hij speelt goede wedstrijden, maar hij zal nooit geweldige wedstrijden spelen”, aldus Nordin Jbari in de aflevering van La Tribune. 

“Ik hoop dat we ooit zijn plek zullen vinden. Als Alzate er de volgende keer niet is, zet ik Balikwisha op die positie. Dat was vrijdag niet het geval: hij stond hoger en kwam af en toe terug naar beneden. Hij had een specifiekere rol moeten krijgen en geen hybride rol, tussen het middenveld en rechts. Zo kan hij niet het beste van zichzelf geven", gaat Jbari verder. 

"Standard had 63% balbezit. Maar ze creëerden niet veel kansen. Het was vrij teleurstellend. Westerlo is een schim van de ploeg van vorig seizoen en Standard moest winnen," zei Philippe Albert.