‘Vertonghen (Anderlecht) uit de wind gezet na opstootje met de Condé (Genk)’,

‘Vertonghen (Anderlecht) uit de wind gezet na opstootje met de Condé (Genk)’,

26 september - 14:38
59

Het Disciplinair Comité heeft geen straf uitgedeeld aan Jan Vertonghen na het opstootje met Dimitri De Condé. Dit gebeurde bij de match tussen KRC Genk en RSC Anderlecht. Vertonghen is volledig uit de wind gezet door scheidsrechter terwijl de aanvoerder van Anderlecht ook een duw uitdeelde. De Condé heeft twee wedstrijden schorsing effectief en twee met uitstel gekregen, Genk gaat niet in beroep, weet Het Nieuwsblad. 

De vierde official Quentin Picard had ook medegedeeld dat de Condé zijn woede ook uitte richting Anderlecht-aanvoerder Jan Vertonghen. Picard meldde dat de Condé Vertonghen verbaal provoceerde en hem vervolgens had weggeduwd. Opvallend hieraan is dat Vertonghen volledig uit de wind gezet is door scheidsrechter Van Driessche.

De situatie krijgt voor Rode Duivel Vertonghen geen staartje terwijl het toch duidelijk was dat hij ook een duw aan de Condé had verkocht. Vertonghen wordt niets ten laste gelegd, de verdediger belde na de match naar de Condé om over het incident te praten.